Webdesign

Wil jij websites ontwerpen, bouwen en beheren? Sites die aanzetten tot actie, een organisatie op de juiste wijze profileren en meer leads en sales genereren? Dan is onze opleiding Webdesign ideaal voor jou!

In deze cursus word je begeleid door een ervaren webdesigner. Je leert creatief vormgeven met CSS en HTML en combineert technische functionaliteiten met gebruiksvriendelijkheid en surfcomfort. Op die manier zal je voor je klanten steeds puik werk afleveren. Uiteraard is er ook aandacht voor lay-out en het kostenplaatje. Na deze cursus ben je meteen inzetbaar in een bedrijf, of kan je als zelfstandige aan de slag!

Klaar voor een beroep met talloze carrièreopties? Ga dan voor een creatieve toekomst met onze cursus Webdesign!

webdesign, webdesigner, digitaal, ontwerp websites, computer, it-sector, website, websites, Content Management Systemen,CMS, XHTML, CSS, grafisch, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding Webdesigner HTML5 & CSS3 bestaat uit 12 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Webdesigner HTML5 & CSS3 vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 453.90 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Het examen kan bestaan uit tussentijdse opdrachten en/of een eindwerk.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Webdesigner HTML5 & CSS3 . Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Bij de start van de eerste les ontvang je het cursusboek. Tijdens de opleiding maak je gebruik van je eigen laptop. Breng ook schrijfgerief en een notitieboekje mee naar de les. Tips voor je laptop: je brengt best een recent model mee (2012 of jonger), met een wifiverbinding. Voorzie een volle batterij, de bijhorende lader en eventueel een stekkerdoos om het snoer van je lader te verlengen.

Praktische info

453.90 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 12 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • De fundamenten van een professionele website
 • Correct leren werken met HTML
 • Leer werken met CSS-toepassingen
 • Typografische proporties en het Box Model
 • HTML en CSS implementeren
 • De website testen en zelf problemen oplossen
 • Starten als zelfstandig Webdesigner

Wat je zal kunnen:

 • HTML en CSS is voor jou geen Chinees meer! Jij codeert en werkt er vlot mee!
 • Een volledige website opbouwen en problemen oplossen: voor jou een aantrekkelijke uitdaging
 • Je maakt klanten blij met een professionele website afgestemd op hun wensen
 • Je weet hoe je jouw eerste klanten vindt en als zelfstandige aan de slag gaat

webdesign, webdesigner, digitaal, ontwerp websites, computer, it-sector, website, websites, Content Management Systemen,CMS, XHTML, CSS, grafisch, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Webdesign?

...

Bij de start van de eerste les ontvang je het cursusboek. Tijdens de opleiding maak je gebruik van je eigen laptop. Breng ook schrijfgerief en een notitieboekje mee naar de les. Tips voor je laptop: je brengt best een recent model mee (2012 of jonger), met een wifiverbinding. Voorzie een volle batterij, de bijhorende lader en eventueel een stekkerdoos om het snoer van je lader te verlengen.

Wil je bovendien continu op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en aanpassingen omtrent je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk studentenprofiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!

Zal ik op het einde van de lessenreeks Webdesign zelf een website kunnen maken?

Ja, dat is het doel van deze opleiding Webdesign. Je zal in staat zijn om een mooie, goed werkende website te maken die zich onderscheidt van andere websites.

Wanneer start de volgende opleiding Webdesign?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Webdesigner HTML5 & CSS3 inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied, superhandig dus!

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-conta ...ctpersoon.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hieromtrent vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je bijgevolg waar voor je geld!

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Webdesign waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Webdesigner HTML5 & CSS3 . Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ... ook je eigen agenda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Waar en wanneer leg ik examen af?

Je examen vindt de laatste dag van je opleiding plaats. Wanneer je geslaagd bent, krijg je het diploma via de post thuis gestuurd. Zo kan je onmiddellijk starten als werknemer. Wil je een eigen zaak opstarten? Volg dan ook de lessen Bed ...rijfsbeheer bij ons.

Aan welke vereisten moet mijn laptop voldoen?

Elke laptop met wificonnectie is geschikt voor deze cursus. Bij voorkeur wel een recent model (2012 of jonger).

Hoe ziet het examen eruit?

Het examen is een eindwerk waarin je het maken van een eigen website voorbereidt.

Wat verandert er in september 2019 als ik zelfstandige wil worden?

Vanaf september 2019 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op ...je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Webdesigner HTML5 & CSS3 Don01/02/201803/05/2018Antwerpen18u30 - 21u30
Webdesigner HTML5 & CSS3 Maa12/03/201818/06/2018Mechelen18u30 - 21u30
Webdesigner HTML5 & CSS3 Din20/03/201826/06/2018Leuven18u30 - 21u30
Webdesigner HTML5 & CSS3 Maa26/03/201818/06/2018Brussels-City18u30 - 21u30
Webdesigner HTML5 & CSS3 Woe18/04/201820/06/2018Gent18u30 - 21u30
Webdesigner HTML5 & CSS3 Woe18/04/201804/07/2018Gent18u30 - 21u30
Webdesigner HTML5 & CSS3 Woe23/05/201803/10/2018Hasselt18u30 - 21u30