Thuiscursus bedrijfsbeheer

opleiding tot zelfstandigeafstandsonderwijs beroepsbekwaamheid bedrijfsbeheercursus bedrijfsbeheerthuisstudie bedrijfsbeheer

Snel en eenvoudig thuis de cursus bedrijfsbeheer instuderen!

De thuisstudie bedrijfsbeheer is ideaal voor je wanneer je snel je bedrijfsbeheer nodig hebt en je niet de groepslessen kan volgen. Ook voor wie graag rustig thuis op eigen tempo de cursus instudeert is deze methode de perfecte oplossing op maat! Als je elke dag een uurtje studeert kan je al binnen de maand het attest behalen. Via de zeer heldere cursussen en het online leerplatform zal je zeer snel de materie onder de knie krijgen. Bovendien heb je de persoonlijke begeleiding van je docent die je zal bijstaan bij het behalen van je diploma.

De praktijkgerichte cursus Bedrijfsbeheer is ook ideaal voor wie momenteel aan de slag is als werknemer of zelfstandige en die zijn of haar kennis wil opfrissen. Of wanneer je als werknemer overweegt te starten als zelfstandige in hoofd- of bijberoep.

Onze missie = Je snel en succesvol laten starten

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW werkt samen met erkende opleidingsverstrekkers om de beste professionele opleidingen aan te bieden voor startende ondernemers uit diverse sectoren. De opleiding bedrijfsbeheer is er op gericht jou de juiste vaardigheden aan te leren om snel te starten als zelfstandige in hoofdberoep of in bijberoep. Wat jouw beroep of ambities ook zijn, wij ondersteunen je stap voor stap op jouw weg naar je eigen zaak.

Onze samenwerking met erkende opleidingsverstrekkers

Het Centrum voor Avondonderwijs is een erkende opleidingsverstrekker en geeft al meer dan 15 jaar de opleidingen bedrijfsbeheer. Meer dan 30.000 beginnende zelfstandigen studeerden aan de school en startten succesvol hun eigen zaak. Door hun jarenlange ervaring weten ze hoe ze jou het beste moeten begeleiden. De cursussen zijn persoonlijk en op maat! Bovendien zijn ze zo helder geschreven dat je geen vooropleiding nodig hebt. Iedereen die goed de instructies volgt, zal slagen voor het examen. Vraag maar gerust na bij je boekhouder of ondernemingsloket. Studeren via het Centrum Voor Avondonderwijs verhoogt de slagingskansen op het examen!

Studeer op eigen tempo, waar en wanneer je wenst

Hoe werkt het?

Indien je kiest voor de opleiding Bedrijfsbeheer via het Centrum Voor Avondonderwijs, ontvangt je bij jouw inschrijving per post het cursusmateriaal. In dit cursuspakket vind je ook jouw toegangscode tot het online leerplatform, waar je bijkomende oefeningen, opdrachten en materiaal kan terugvinden. Via dit leerplatform communiceer je rechtstreeks met je docent, die je tijdens jouw hele studietraject persoonlijk zal begeleiden. Je studeert je cursus op jouw tempo, waar en wanneer je wenst, tot en met het examen toe.

Cursusinhoud

Tijdens de opleiding Bedrijfsbeheer kom je alles te weten over het starten als zelfstandige en het oprichten van je eigen zaak. Hieronder vind je enkele onderwerpen terug die behandeld zullen worden. Van deze opleiding is een informatiebrochure beschikbaar. Je kan het cursusmateriaal ook inkijken door een gratis hoofdstuk te downloaden, waarin je ook de volledige inhoudstafel terugvindt.

Deze opleiding bevat volgende onderwerpen:
 • Hoe start ik met een hoofd- of bijberoep?
 • Basiskennis van boekhouden (enkelvoudig en dubbel)
 • De belasting op toegevoegde waarde (BTW)
 • Het verkoop en- aankoopdagboek invullen
 • De financiële dagboeken bijhouden (kasboek)
 • De inventaris opmaken
 • Het ondernemersplan opstellen
 • De balans en resultatenrekening
 • Kennis van commercieel beleid en marketing
 • Kennis van handelsrecht en vennootschapsrecht
 • Het sociaal statuut van de zelfstandige
professionele opleiding bedrijfsbeheer

Bouw aan je professionele toekomst

Als je deze opleiding afrondt, lanceer je jouw carrière als zelfstandige en bouw je relevante kennis op in je sector. Je bent klaar voor een nieuwe uitdaging en meer verantwoordelijkheid. Je ontwikkelt op een professionele en praktijkgerichte manier jouw vaardigheden en die van je organisatie, en doet een uitstekende investering in een succesvolle carrière.

Je ontwikkelt de volgende vaardigheden:
 • Jouw eigen zaak starten
 • Het ondernemersplan opstellen
 • De balans en resultatenrekening opmaken
 • Belastingen berekenen
 • Jouw boekhouder beter begrijpen

Voor wie?

Voor de opleiding Bedrijfsbeheer is geen voorkennis vereist. Een degelijke motivatie om van je studie een succes te maken en ambitie om de door jou geleerde technieken ook in de praktijk toe te passen zijn evenwel noodzakelijk. De opleiding start bij de basis, doorheen de cursus wordt het niveau geleidelijk opgebouwd.

cursus zelfstandige

Afstandsleren biedt flexibele vorming en is volledig op jouw maat

Een opleiding Bedrijfsbeheer volgen via afstandsleren via het Centrum Voor Avondonderwijs bied je tal van voordelen:

 • IJzersterke prijs-kwaliteitsverhouding
 • Je studeert waar en wanneer het jou uitkomt
 • Je krijgt professionele begeleiding op maat
 • Extra oefenstof en informatie via het online leerplatform

Professionele docenten

De cursus Bedrijfsbeheer is geschreven door rasechte professionals en samengesteld op basis van hun jarenlange ervaring in het werkveld. Op die manier staat de opleiding dan ook garant voor praktijkgerichte kennis die je actief ondersteunt in jouw huidige of toekomstige job. Je krijgt tal van handige tips & tricks mee en blijft jouw vaardigheden ontwikkelen en verbeteren. Zo hoeft jouw carrière niet langer een droom te blijven, maar bouw je actief aan jouw professionele toekomst.

beroepsbekwaamheid bedrijfsbeheer op eigen tempo studeren

Online leerplatform

De begeleiding door jouw persoonlijke docent verloopt steeds via het online leerplatform. Via een elektronische leeromgeving kan je al jouw vragen rechtstreeks aan je docent stellen. Deze bied je dan zo snel en uitgebreid mogelijk een antwoord. Bovendien vind je hier ook tal van extra oefeningen die je aan het einde van elke module kan afleggen om jouw kennis van de leerstof te testen. Deze oefeningen worden vervolgens door jouw persoonlijke docent gecorrigeerd en terug bezorgd, voorzien van de nodige feedback. Op die manier krijg je het lesmateriaal snel en efficiënt onder de knie.

Evaluatie en examinering

Na je opleiding leg je examen af bij de Centrale Examencommissie in Brussel. Je krijgt hierbij een aantal multiplechoicevragen over de inhoud van de cursus. Zo wordt er getoetst hoe goed jouw parate kennis is en hoe goed je verbanden kan leggen tussen de verschillende hoofdstukken. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je het diploma Bedrijfsbeheer onmiddellijk mee naar huis. Met dit diploma kan je aan de slag als zelfstandig ondernemer en mag je je eigen zaak oprichten.

Geniet van erkende kwaliteit

De professionele opleidingsverstrekkers waarmee het Centrum Voor Avondonderwijs samenwerkt, genieten van tal van erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit. Het Centrum Voor Avondonderwijs staat dan ook garant voor erkende opleidingsverstrekkers endus kwalitatief hoogstaande opleidingen die volledig gericht zijn op professionals. Hieronder vind je een volledig overzicht van onze erkenningen:

ISO-9001:2008 gecertificeerde onderwijsinstelling

Het Centrum voor Avond- en Afstandsonderwijs behaalden beiden het ISO 9001:2008-certificaat. Jaarlijks worden de onderwijsinstellingen gecontroleerd door externe auditoren. Zij gaan na of de kwaliteit van de opleidingen, het didactisch materiaal, de studiebegeleiding en de procedures voldoen aan de eisen die gelden. Een ISO-9001:2008 erkenning is dan ook jouw garantie voor een kwaliteitsopleiding.

ISO-9001:2008 gecertificeerde onderwijsinstelling

Erkend door de branchevereniging IVBO

opleiding bedrijfsbeheer door IVBO

Wie een opleiding gevolgd heeft via het Centrum Voor Avondonderwijs kan zich probleemloos aansluiten bij de branchevereniging IVBO. Deze beroepsvereniging controleert de kwaliteit van de lessen, de docenten en de didactische materialen op regelmatige tijdstippen. Wie een diploma heeft behaald aan de onderwijsinstellingen waar het Centrum Voor Avondonderwijs mee samenwerkt, kan zich aansluiten bij deze beroepsvereniging en geniet zo van tal van voordelen.

Kostprijs

De kostprijs van de thuiscursus Bedrijfsbeheer bedraagt 139.00 euro. Inbegrepen zijn:

 • Het cursusmateriaal
 • Een jaar professionele begeleiding van jouw persoonlijke docent
 • Toegang tot het online leerplatform

Inschrijven doe je snel en eenvoudig aan de hand van onderstaand stappenplan.

Online inschrijven in 5 stappen
1
Vul het inschrijvingsformulier in

Klik op de inschrijvingsknop hieronder en je wordt meteen doorverwezen naar het beveiligde inschrijvingsplatform. Bevestig jouw opleiding en vul vervolgens je persoonlijke gegevens in.

2
Kies jouw betalingsmethode

Je kan betalen per overschrijving of per bankkaart (Maestro, Visa, Mastercard en andere). De betaling verloopt via een beveiligde bankserver waarbij jouw bestelling geregistreerd en gevalideerd wordt.

3
Ontvang je bevestigingsbrief

Je inschrijving is definitief wanneer wij jouw betaling ontvangen hebben. Hierop ontvang je een bevestigingsmail met daarin een overzicht van jouw bestelling. Het cursuspakket wordt meteen per post verstuurd naar het opgegeven adres. Indien je niet thuis bent, wordt het postpakket afgeleverd bij het dichtstbijzijnde postkantoor.

4
Start

Zodra je het cursusmateriaal ontvangen hebt, kan je aan de slag. Je studeert de cursus waar en wanneer je maar wil, op jouw eigen tempo en volgens je eigen mogelijkheden. In je cursuspakket vind je bovendien ook een praktische gids en de inloggegevens waarmee je toegang krijgt tot het leerplatform.

5
Examen & Diploma

Wanneer je de cursus ingestudeerd hebt, leg je het examen af bij de Centrale Examencommissie in Brussel. Je krijgt op het examen enkele meerkeuzevragen die zullen toetsen of je de leerstof goed hebt begrepen, of je verbanden kan leggen en dat je logische conclusies kan trekken. Heb je meer dan de helft van je examen correct ingevuld, dan ben je geslaagd en mag je je diploma Bedrijfsbeheer onmiddellijk mee naar huis nemen. Met een diploma Bedrijfsbeheer kan je dan starten als zelfstandig ondernemer in hoofd- of bijberoep en mag je je eigen zaak oprichten.

Praktische info
 • Prijs: 139.00 euro
 • Alles inbegrepen
 • Waardevol diploma
 • Voor iedereen
Liever in groep?

Lees de ervaringen van professionals die je voor gingen

Bij het Centrum Voor Avondonderwijs sta je als professional steeds voorop. We peilen dan ook regelmatig naar de ervaringen van professionals en bedrijven met de scholen waarmee we samenwerken. Op die manier trachten we de kwaliteit van de opleidingen en dienstverleningen te garanderen. Hieronder lees je enkele reacties op de opleiding Bedrijfsbeheer:

E. Hamdaoui, Hasseltervaring Centrum Voor Avondonderwijs review

De thuiscursus is de ideale voorbereiding op het examen bij de centrale examencommissie. Na een maand studeren ben ik het examen gaan afleggen en kon ik mijn eigen zaak starten.

M. Van den Broeck, Kontichreview cursus bedrijfsbeheer Centrum Voor Avondonderwijs ervaring

Ik heb dit jaar mijn bedrijf geopend nadat ik de cursus bedrijfsbeheer bij jullie heb gevolgd. Het examen ging heel vlot na het leren van de cursus. Heel tevreden.

Lees ook onze nieuwsblog
Attest Bedrijfsbeheer Avondonderwijs E1474292204628

Maak kennis met de docenten Bedrijfsbeheer

Het Centrum Voor Avondonderwijs staat bekend om zijn professionele en praktijkgerichte opleidingen Bedrijfsbeheer. Onze docenten zijn stuk voor stuk experts […]

Voordelen Starten Als Zelfstandige

De voordelen van starten als zelfstandige

Starten als zelfstandige en voor jezelf werken is een droom die veel mensen koesteren. Ondernemen heeft immers heel wat voordelen. […]

Shutterstock 79345453

Start je als eenmanszaak of vennootschap?

Een ondernemingsvorm kiezen (eenmanszaak of vennootschap) is een belangrijke beslissing die je goed doordacht moet nemen. Het heeft immers concrete […]

Page 1 of 3123»